Partners

Independer

Independer is bekend als vergelijkingssite, maar doet veel meer. Independer maakt het liefst alles zo duidelijk en simpel mogelijk. Helaas zijn pensioenen niet zo eenvoudig. Voor Independer is dat geen probleem maar een uitdaging: hun missie is om mensen het heft in eigen hand te geven. Bij Independer valt op dat iedereen in gewone mensentaal praat en communiceert. De medewerkers van Independer zijn to the point en vertellen wat mensen echt moet weten. Independer biedt gemak en gemoedsrust. Dit alles ziet u terug in hoe Independer omgaat met pensioencommunicatie.

Online planner met ondersteuning van een expert

Independer heeft voor particulieren en werknemers een “persoonlijke online financieel planner voor later”.
Deze geeft eenvoudig antwoord op vragen als:

 • Wanneer kan ik stoppen met werken?
 • Heb ik een pensioengat of juist niet?
 • Hoe kan ik eerder stoppen met werken?
 • Hoe kan ik mijn pensioengat dichten?

 

Deze planner houdt rekening met alle vermogenscomponenten die invloed hebben op het pensioeninkomen van later. Het geeft inzicht in het complete financiële plaatje en stelt in staat om in actie te komen: bereken het effect van 9 oplossingen en scenario’s om een tekort aan te vullen of eerder te stoppen met werken. Vragen of een second opinion? De experts van Independer helpen graag.

Pensioenbij

PensioenBij biedt u een totaaloplossing aan voor maatwerk in pensioencommunicatie. Deze totaaloplossing ondersteunt u bij:

 • de planning van bijeenkomsten en gesprekken;
 • het maken van een werkgever-specifieke online website;
 • interactieve presentaties;
 • een-op-een gesprekken met een slimme checklist en helder rekenpaneel.

 

PensioenBij is een initiatief van twee ex-medewerkers van Zwitserleven. Zij hebben hun ervaring in pensioencommunicatie aan medewerkers vertaald in deze nieuwe totaaloplossing voor pensioen-communicatie.

Naast het rekenpaneel voor financiële planning voor later, onderscheidt PensioenBij zich vooral door de digitale totaaloplossing voor pensioencommunicatie. Met PensioenBij plant u snel en eenvoudig een groep werknemers uit. Of het nu om gesprekken gaat of om een aantal pensioenbijeenkomsten. Medewerkers geven online aan wanneer hij of zij komt en kunnen deze afspraak ook zelf eenvoudig verplaatsen of annuleren. Dit scheelt een HR -afdeling veel tijd! Ook zorgt PensioenBij voor automatische reminders en evaluaties.

Pensioenpod

PensioenPod is een innovatieve onderneming. Ze leveren een baanbrekende online applicatie die in 2016 de PensioenPro innovatie award won. De tool is eenvoudig,  onafhankelijk van werkgever of pensioenregeling en maakt de waarde van het pensioen inzichtelijk in geld en budget van nu.

PensioenPod geeft werknemers een volledig en duidelijk overzicht. Hierdoor beschikken zij zelf over alle informatie omtrent hun pensioenopbouw. De tool is gebaseerd op de beste informatie die nu beschikbaar is. PensioenPod integreert gegevens van de belastingdienst, het pensioenregister (inkomsten) en het NIBUD (voorspelling uitgaven).

ONZEpensioenregeling.nl

‘Onzepensioenregeling’ is een totaaloplossing voor zowel werkgever/werknemer als adviseur. Bestaande uit:

 • een werkgever-specifieke online website (waarin de pensioenregeling volledig uitgelegd wordt, inclusief alle pensioenuitvoerders specifieke kenmerken van de regeling);
 • pensioenplanner voor de werknemer (onderdeel van de website);
 • interactieve presentaties (welke voor presentaties aan groepen of bij 1 op 1 gesprekken ingezet kan worden);
 • financiële planner voor 1 op 1 gesprekken met de adviseur;
 • de tool kan volledig maatwerk aan of standaard verzekerde regelingen. Ook pensioenfondsen zijn in te regelen in de tool.

 

‘Onzepensioenregeling’ is een initiatief van ‘Eric de Bruijn Pensioenconsultancy’. Het bureau heeft in eigen beheer een online communicatietool ontwikkeld onder de naam van ‘Onzepensioenregeling.nl’, waarvan inmiddels zo’n 40-tal werkgevers gebruik van maken en sterk aan het groeien is.

In de tool, met veel details en uitgebreide informatie, zie je de hoge pensioendeskundigheid van dit bureau terug. De tool geeft vooral invulling aan de compliancy-eisen voor de werkgever en de zorgplicht op het gebied van pensioencommunicatie. De tool is zo geschreven dat het op zichzelf al volledig invulling geeft aan de wet pensioencommunicatie, maar door de tool in te zetten samen met een adviseur is Onzepensioenregeling.nl een totaaloplossing om via meerdere wegen over pensioen te communiceren. Alle soorten regelingen zijn in te regelen.

Op de website van ‘Onzepensioenregeling’ kunt u als werkgever een ‘compliancy- en zorgplicht test doen. Hiermee kun je als werkgever ervaren of je voldoet aan de Wet Pensioencommunicatie en de zorgplicht.